Regler for brug af padelbaner

24. juni 2019 15:43 , af Corstian Hogervorst

 

Om Padel

Padel er en ketsjersport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80% tennis og 20% squash. Banen, der er 10x20 m med et net, der deler banen på midten, er således mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet. Banens gulv laves af kunstgræs, hvorpå der er lagt sand.  Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge. Banerne er uden tag. Der spilles kun double, så der er altid 4 spillere per bane. Der spilles efter samme pointsystem som i tennis, både m.h.t. partier og sæt.

Booking

Hos Hillerød Tennisklub (HiTK) har vi 2 udendørsbaner. Banerne kan bestilles via bookingsystemet på hjemmesiden. Det koster 200 kr/bane for en time, og man kan maksimalt bestille 2 timer ad gangen. Hvis man er medlem af HiTK, kan man købe et ”Padelkort” til 300kr, som giver ret til at benytte banerne et helt år (fra 1. jan-31.dec) uden yderligere omkostninger. Har man et padelkort, kan man dog tidligst bestille en bane 24 timer før. Hvis man har padelkort, kan man godt spille med en eller flere gæster – dog skal gæsterne betale 50 kr/person/time.

Bats og Bolde

Der findes bats og bolde på hver bane i den dertil indrettede boks. HUSK at sætte bats og bolde tilbage i boksen efter brug! Bats og bolde er for både medlemmer af HiTK og pay and play-gæster.

Introkursus

HiTK tilbyder et introkursus for dem, der ikke har spillet Padel før. Introkurset er på 2 timer og koster 100kr. Tilmelding sker hos Kim Hansen. Padel er ret let at lære, og alle vil kunne få glæde af spillet efter et sådant introkursus.

Drop-ins

HiTK planlægger at arrangere drop-in aftener, hvor man kan få noget træning og lære andre at kende – de vil blive annonceret på hjemmesiden.

Pas på banerne!

Padelbaner er relativt lette at vedligeholde, og det er muligt at spille på banerne en stor del af året – bare man er godt klædt på, og der ikke er sne på banerne. Men det er vigtigt, at alle er med til at passe på banerne:

  • Pas på de fælles bats og bolde
  • Husk altid at sætte bat-stroppen på håndleddet
  • Tør glasset af, hvis der er dug på det
  • Banerne skal ikke fejes efter hver time – men tjek, for at se om sandet skal fordeles.

Har du nogle spørgsmål vedrørende Padel og Padel aktiviteter i HiTK er du vedkommen til at kontakte Padeludvalget, som består af  Barry Cooper (formand, tlf.: 4234 7348), Christian Larsson (tlf.: 3075 3658), og Corstian Hogervorst (tlf.: 3070 3129)

 

God fornøjelse!